dec

30

 
(H)erkenning

Vanmorgen maar weer ff naar ’t gemeentehuis geweest  voor de “erkenning van het ongeboren kind“. We wísten al wat ’t inhield, we hadden ’t tenslotte de vorige keer ook al zo gedaan. Eigenlijk is ’t ook ’n formaliteit van 3 x nix hé… De vorige keer mochten we dan nog beslissen welke achternaam ’t kindje zou krijgen, deze keer werd dat automatisch hetzelfde… (beide keren  Erik z’n achternaam). Dan wordt er ’n uitdraai gemaakt, waarop onze gegeven staan en dat de moeder toestemming verleent dat de vader zijn kind erkent en daadwerkelijk diens achternaam zal dragen. Krabbel van mij, krabbel van Erik, krabbel van de ambtenaar and that’s about it! Dit alles wordt uitgedraaid op zo’n mooi groen velletje, waarop nog ’n heuse stempel van de gemeente Vlaardingen opkomt en binnen 10 minuten sta je weer buiten! Meer is ’t niet… ’t kóst ook nix (ja zeg, moet ‘r nog bíjkomen! ;-) )

Wat wij overigens niet wisten is dat je ’t kind moet aangeven in de gemeente waar het wordt geboren en niet waar het woonachtig is. Dus mocht dochterlief nou eventueel wél weer in ’t ziekenhuis worden geboren, dan zal Erik haar moeten gaan aangeven in Schiedam, aangezien Vlaardingen sinds vandaag géén ziekenhuis meer heeft. (tja, óf elk willekeurig ander dorp met stal en kribbe waar wij eventueel op het moment suprème zullen zijn… ;-) )

Ohja, maar wat ik nou bijna vergeet te vermelden: daarna hebben we voor zoonlief heuse glij-ijzers (glaai aaizurrzzz maid!) gekocht!!! Kewl héy! Ik bedoel… kijk naar ’t weer! Dan móet je toch ’t ijs op met ’t joch! Je weet nooit wanneer ’t ooit weer zal kunnen. Nou goed, ik wacht nog héél ff… durf ’t nu nog niet aan. Bovendien zit ie vandaag en morgen op ’t KDV dus dan kan ’t toch niet… En als we dan tóch te laat zijn: ze zijn uitschuifbaar van maat 24 tto 35 dus ze gaan wel ’n paar jaartjes mee. Maar ik hoop écht dat we ze één dezer dagen kunnen gaan gebruiken, lijkt me hélemaal leuk!

8 reacties »

 • Wat een handige dingen, dat ze nog wat langer dan alleen dit jaar te gebruiken zijn! Die had ik nog niet eerder gezien. En dan maar hopen dat je ze niet alleen dit jaar maar ook nog een paar andere jaren kunt gebruiken.

  Wel foto’s plaatsen hè, van jullie glijdende Jonne!

  Reactie door Fee-Luna;s mama op woensdag 31 december 2008 om 19:36


 • Hee allemaal. Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling en een supergoed nieuwjaar. Dan vind eindelijk een keer de meet en greet plaats. Groetjes, Marjan

  Reactie door Marjan op woensdag 31 december 2008 om 16:14


 • Klopt idd: Yuri is in Den Haag geboren en Quinten in Delft.

  Wat overigens bij het Reinier de Graaf wel makkelijk was, dat de gemeente ook een desk had in het ziekenhuis, waar je dus gelijk de geboorte aan kon geven.

  Reactie door Lia op woensdag 31 december 2008 om 11:03


 • Lekker op vakantie naar Frankrijk, dan is je kleine meisje een echte francaise hahaha!! Ik had er inderdaad weleens van gehoord, wat nu als je bevalt in het vliegtuig? Dan wordt er gekeken in welk luchtruim je hangt, heb je ineens een chineesje ofzo hahaha (mijn fantasie slaat op hol…).
  Ben benieuwd hoe Jonne het vindt, ik wacht denk ik nog een jaar (heb gewoon geen zin om glaaiaaizurrzz te kopen).
  Fijne avond!

  Reactie door Aagje op woensdag 31 december 2008 om 8:09


 • Janna is vanmiddag met papa wezen schaatsen. Ze vond het super!!! Ik ben benieuwd hoe Jonne het gaat vinden.

  Reactie door Toaske op dinsdag 30 december 2008 om 19:56


 • nou toch niet idd. Dat is helemaal langs me heen gegaan dan toen.. ach is ook al 6,5 jaar geleden…

  Reactie door tineke op dinsdag 30 december 2008 om 19:28


 • volgens mij heeft robert thirza gewoon in s’dam aangegeven terwijl zij in vld ziekenhuis geboren is.. zal het es aan ‘m vragen straks..
  Leuk die glijdingen, het ziet er hier ook nog niet zo betrouwbaar uit en die neppe banen vind ik zo klein en druk… dus ik ben benieuwd of het er nog van gaat komen… zou wel erg leuk zijn. Die van mij zijn echt al jaaaaren niet gebruikt!

  Reactie door tineke op dinsdag 30 december 2008 om 19:24


 • O ja bij Vincent moesten we dat ook doen. Nu zijn we getrouwd dus mocht Eric dit keer met ons trouwboekje op stap! En beide keren ben ik bevallen in het ziekenhuis in Hoogeveen terwijl we in de gemeente Coevorden wonen dus de aangifte idd in een ander gemeentehuis.
  Eric wil morgen ook gaan schaatsen met Vincent dus hij gaat morgen ook op zoek naar zulke glij-ijzers!

  Reactie door Marjan op dinsdag 30 december 2008 om 18:17


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: