mrt

23

 
Extra nieuwsuitzending….

Vanavond was de uitreiking van “De Hoofdprijs”. Een programma van BNN waar diverse programma’s ’n award kregen. Wéér ’n award uitzending… maar op zich was deze bést leuk. Opgenomen in de Westergasfabriek (woonde ik daar tot voor kort niet om de hóek???) Mooie locatie. En tussen de uitreikingen door kwamen er scetches van de Lama’s… geinig. Kortom: best vermakelijke televisie.

Op een gegeven moment werd de uitzending onderbroken door ’n extra Journaaluitzending…. nah, dat gebeurt niet zo vaak, dus wát zal er aan de hand zijn??? Is Maxima bevallen, of érger nog: is er wéér ’n Konininklijk familielid overleden??? is die zwáár demente katholieke clown nu éindelijk overleden??? Dat was eigenlijk ’t éérste wat in mij opkwam… Maar in beeld kwam Gijs Wanders en hij was níet in ’t stemmig zwart dusseh… neuh, dát kon ’t niet zijn… Wat bléék nou??? Tom de Graaf was, ná de raggeling van gisterenavond, waarin zijn wetsvoorstel van ’n gekozen burgemeesterschap van tafel was geveegd door de Eerste Kamer, was áfgetreden….

SÓ WHÁT???? WHO CARES???? Moet dáár nou zo’n leuk tv-programma voor worden onderbroken???? Laten we éérlijk zijn, dit zagen we allemaal toch al van míjlen ver aankomen??? Deze man heeft zich de afgelopen weken toch ónstérfelijk beláchelijk gemaakt met die bustour van ‘m???

Ff denken, D66 stond toch voor DEMOCRÁTEN ópgericht in 1966??? Ik heb ’t idee dat ze qua democratie nog stééds in de jaren 60 zijn blijven hángen! Let wel, ik heb me níet héél erg in de “voors en tegens” van ’t gekozen burgemeesterschap verdiept, ik schijn in ’n dorp te wonen waar ze de éérste gekózen burgemeester al hébben, dusseh, ’t kán dus wel. Maareh, ik kan me ’t gevalletje “Henk Westbroek”, van ’n paar weken terug, nog herinneren. Onze Henk (áááách jochie!!) was uitgenodigd om (een dágje???) mee te gaan met de desbetreffende bustour… let wel: was úitgenodigd!!! Maar vlák voordat de tour van start ging, werd hem gemeld dat de heer De Graaf er tóch niet zo’n prijs op stelde dat de heer Westbroek met ze mee zou gaan. Dit zélfde gebeurde ook met dhr. Plassterk (ben ff vergeten wat deze man precíes doet). Bij navraag naar de achtergrond van dit besluit, bleek men érg in ’t vage.

Die week zou Tom de Graaf, als ónderdeel van zijn tour, o.a. te gast zijn in het 3FM radio programma van Claudia de Breij. Nah, 3FM, vrij groot jongeren-bereik dus daar zóu hij eventueel héél wat jónge kiezers aan de D66 kúnnen binden… ’t zóu kúnnen! Maar nee, hij maakte wéér ’n onstérfelijke fout!

De dag vóórdat hij zou komen had Claudia Ronald Giphart (goede vriend van Henk) te gast, die o.a. vertelde over de hierboven gestelde vage gang van zaken en kreeg de mogelijkheid om ’n vraag in te spreken vóór Tom de Graaf, teweten: Wáárom mocht Henk Westbroek nou niet méé, terwijl die toch óók vóór ’n gekozen burgemeester is???? (zoals Henk laatst in ’n interview omschreef “ik ben het voor 90% met deze man ééns!!!”).

Maar toen de heer De Graaf lucht kreeg van het feit dát hem déze kritische (???) vraag zou worden gesteld, liet hij op het laatste moment de redactie van het desbetreffende programma bellen, om te laten weten dat hij, áls men ’t híer over wilde hebben, níet zou komen opdagen! WHOAAAAHHHHH!!!! Lékker democraties, Tommie!!!

Kortom: bij dézen stel ik ’n nieuwe categorie voor, voor ’t programma van BNN: de éikel van ’t jaar!!! De zwaterlaat van Kopspijkers, de verliezer van de week van de Nieuwe Revu!!!

Ik héb bij de voorlaatste verkiezingen één x op de D66 gestemd, geloof me: DAT DOE IK NÓÓIT MEER! Wát ’n kontendraaiers, wát ’n non-democraten, wát ’n súkkels!!!

Doe maar reageren dan »

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter