sep

28

 
Het (misschien niet zo) Blije dorp

Vandaag wilden we ’s iets gaan doen met ’t mooie weer en ’t leek me wel leuk om weer ’s naar Blijdorp te gaan. Ik was daar zélf ooit een keer geweest, toen Erik en ik elkaar nét kenden en Jonne was ‘r ’n keer met opa en oma geweest maar beide keren was het prut weer. Bovendien wilde ik zélf ook wel ’s zien hoe mijn kind reageert op al die verschillende dieren (hij leert momenteel veel dierennamen en de desbetreffende geluiden die ze maken, nou moest ie ze toch ook maar ’s in ’t echie zien).

Hoe ’t was? Och… we waren allereerst niet de énigen die op ’t idee waren gekomen om naar de dierentuin te gaan met als gevolg dat het niet gemakkelijk was om ’n plekje voor de auto te vinden. De grote parkeerplaats was iig hélemaal vol. Toen we ’t aan de ándere kant van ’t park wilden proberen, vonden we al snél héél dichtbij een goeie plek. Maarja, dat was wel betaald pakeren en in dat elléndige Rotterdam kan je in de parkeermeter alleen maar met dat elléndige, achterhaalde fenomeen betalen (ik vind dat echt zó stupide!!!) tja en aangezien ik mijn chipcard verder NOOIT gebruik, is dat ding ook NOOIT opgeladen. En wat zo mogelijk nóg belachelijker is, is dat er in de wijde omgeving geen oplaadsysteem te vinden is. Dus reden we maar weer terug richting de parkeerplaats. Uiteindelijk konden we ‘m voor de Kwantum kwijt en daar was ’t nog gratis ook.

Eenmaal in het park liepen we gelijk door richting het Oceanium. Daar kon Jonne héérlijk rondrennen. En papa mocht er lekker achteraan. Nou goed, probeer ‘m daarna nog maar ’s in de buggy te krijgen 😉
Al met al vond ik ’t wel leuk maar sinds wij ruim twee jaar geleden in de dierentuin van Palmyre zijn geweest (wél ’n slechte site overigens, kijk hier maar voor onze eigen foto’s), waar we nagenoeg álle dieren uit de hand mochten voeren met popcorn (nah, okay, niet de apen… ohja, en de roofdieren hebben we ook maar overgeslagen) zijn we ’n tikkie verwend. Daarnaast had ik ook niet ’t idee dat we ’t voor Jonne hoefden te doen. Die had meer interesse voor de dooie takjes en blaadjes op de grond dan voor welk dier dan ook. En dáárvoor kan je dan béter lekker in ’t bos gaan lopen banjeren. Qua dierentuin wachten we gewoon nog ’n jaartje, wellicht dat hij ’t dán meer op waarde kan schatten! De kinderboerderij aan de overkant volstaat voorlopig nog wel ff.

8 reacties »

  • Een aantal weken geleden zijn we ook met Guusje naar Blijdorp geweest. Hetzelfde verhaal als bij Jonne!! Voorlopig niet meer dus. Ik las dat jullie vorig jaar naar de dierentuin in Palmyre zijn geweest. Laten wij daar nu 2 jaar geleden zijn geweest. Wij stonden op camping Bonne Anse Plage, dat is vlakbij. Zo te lezen komen we beide op dezelfde vakantie adressen. Grappig!! Ennuh, spannend die punctie. Ik ben zeer benieuwd welk geslacht het is.

    Reactie door Marjan op dinsdag 30 september 2008 om 10:16


  • Had ik moeten weten, m’n ouders wonen naast de diergaarde en hebben parkeerkaarten. Was je ook zo dichtbij de oude hoofdingang geweest. Ik ben er bijna opgegroeid en ging ieder weekend. Het is nu wel behoorlijk groot en mooi geworden wil binnenkort weer een keer gaan en ik vrees dat Manon dan ook zelluf wil lopen ….. ehhhh rennen!

    Reactie door San op maandag 29 september 2008 om 15:18


  • Tja … dan hoeven wij niet meer te gaan :biggrin: Och met Julz zijn we meestal niet langer als 2 uurtjes in het park en dan weer thuis. Hij gaat net zo lief naar de kinderboerderij. :getlost:
    Ennieway… moeten we maar is kijken of we nog is wat met de knullen kunnen doen voordat jij moet werpen! Bij elkaar op bezoek kan altijd nog :tongue:

    Reactie door Hannah op maandag 29 september 2008 om 13:05


  • Leuk!! We zijn met Kate al twee keer geweest en zij vindt het echt super!! Ikzelf vond het een beetje tegenvallen: veel verbouwingen en in het begin geen beest te zien…Misschien een tip voor Jonne: Avifauna (ja, dat bejaarde park met vogels). Het klinkt suf maar ook dat vond Kate heel leuk, en heel overzichtelijk: alleen maar vogels 😉
    En dat buggy-verhaal ken ik ook…
    Aagje

    Reactie door Aagje op maandag 29 september 2008 om 9:46


  • wij hebben ook nog kaartjes liggen, (van het kerstpakket van vorig jaar zegt dat al genoeg?) Ik vind het best leuk en zou wel een abbonement willen maar Ro houdt er niet van. En in mijn eentje met 3 kids vind ik ook niet zo’n goed idee. En idd, voor de kids kan je net zo goed naar de kinderboerderiij. (hoewel ze loslopende dieren ook niet fijn vinden) Maar het staat op de planning!
    Afijn Jonne heeft z’n dagje informatie weer gehad 😉

    Reactie door tineke op maandag 29 september 2008 om 9:27


  • Blijdorp ben ikzelf nog nooit geweest. Maar het ligt al in de planning om daar volgend jaar met ons viertjes naar toe te gaan. Vincent gaat ieder jaar met opa en oma naar de dierentuin in Emmen en hij is vorig jaar ook met hen naar het dolfinarium geweest. Vond hij hardstikke leuk, maar dat vind hij ook van een simpele kinderboerderij! En in een dierentuin vind hij de kinderboerderij ook net zo leuk (of nog leuker, want herkenbaar!) dan de andere dieren. En wat mij sinds dit jaar ook opvalt dat kinderen niet voor de dieren naar de dierentuin gaan maar voor de vele speeltuinen!

    Reactie door Marjan op maandag 29 september 2008 om 7:38


  • Daarom zijn wij ook nog maar niet naar de dierentuin geweest. Ze weet pas net wat een koe is. Ik denk niet dat Fee-Luna uberhoubt door zal hebben dat er diverse dieren in zo’n dierentuin staan.

    Reactie door Fee-Luna's mama op zondag 28 september 2008 om 22:43


  • Leuke foto’s!!! Wij zijn ook al 3 keer met Grace naar de dierentuin geweest. Grace vind het super leuk en als zij zoveel geniet, geniet je zelf toch ook?!? Ook Grace heeft meer zelluf gelopen als in de buggy gezeten en idd… Zet ze dan maar eens terug :whistle:

    Reactie door Wendy op zondag 28 september 2008 om 21:30


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter