mrt

2

 
Mousse must

Voor de één een feestje voor de ánder ’n gruwel. Wie wel eens bij ons op ’n verjaardag is geweest, die kent ‘m wel: de beroemde zalmmousse van mijn moeder! Voor sommigen kan ’t zelfs nét dat ene duwtje zijn om tóch naar die verjaardag te komen, hihihi! Menigeen heeft al om ’t recept gevraagd en váák ook wel gekregen (gek genoeg zag je die mensen daarna beduidend minder vaak terug… weet ook niet waarom! Whoahahaha, geintjuh!)

Nou goed, voor ’n iegelijk die niet op de verjaardagen komt cq wil komen, geef ik hierbij ’t recept. Dan mag je ’t zélf proberen (en houden wij nog ’n btje voor onszelf over want my god, de laatste x was de bak wel HEEEEEEL snel leeg!!!)

 Men neme:

  • 1 groot blik rode zalm
  • 3 blaadjes gelatine (wit)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/8 liter (zo’n klein bakje) Slagroom licht opgeklopt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • Mespuntje cayenne
  • Bieslook, peper, zout

Zalm uit laten lekken en graten eruit halen. Vocht wel opvangen.  Laat de gelatine in water weken. Warm het vocht van de zalm zachtjes op en laat, al roerend, de gelatine er in oplossen.

Doe de zalm, mayo, citroensap, mosterd en cayenne in ’n keukenmachine en laat de mixer het goed fijn mixen. Doe alles daarna in ’n kom en roer de opgeloste gelatine en de licht opgeklopte slagroom er doorheen zodat ’t een gladde homogene massa wordt.

Dit alles ’n paar uur laten opstijven in de koelkast.

EET SMAKELIJK!!

6 reacties »

  • Oh super, ik wilde wederom om het recept vragen, want het briefje waarop je moeder het recept op had geschreven, was in de wasmachine beland 🙁

    Ja, jou zien is leuk, stiekem sigaretjes met je roken ook, maar die mousse.., tsja, da’s toch wel het extra duwtje om toch maar weer richting Vlaardingen te togen 🙂

    Reactie door Lia op vrijdag 4 maart 2011 om 9:58


  • Oh, dat lijkt me inderdaad wel héél erg lekker!

    Reactie door Daisy op donderdag 3 maart 2011 om 11:31


  • Nou, nog nooit op een verjaardag van jullie geweest (natuurlijk ook mijn eigen schuld), dus ik ga dit zelf maar ‘ns proberen. Ik hartje zalm, dus zal vast goed komen.

    Wat is iegelijk eigenlijk? Is dat typisch westers (of een typevaut)?

    Reactie door Toaske op woensdag 2 maart 2011 om 14:11


  • Oh ja vergeet de bieslook er niet door heen te doen!
    Dit staat wel in de ingredienten-lijst maar niet meer in recept.
    Ik stond er na afloop dus mee in mijn handen 😉

    Reactie door Marjolein op woensdag 2 maart 2011 om 9:38


  • Hier was hij niet zo snel op, daarom moesten we weggooien, maar hier is hij ook nog niet zo bekend als mijn felbegeerde tomatentapenade, die hier wel zo leeg is.

    Reactie door Marjolein op woensdag 2 maart 2011 om 9:36


  • I love the mousse! De enige reden dat ik nog op verjaardagen kom bij jullie 😉

    Reactie door Mark op woensdag 2 maart 2011 om 0:05


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter