apr

11

 
Sta óp en loop!

1e week april '10 klein

En dat deed ze… en dat doet ze nóg! Al ’n tijdje langs de bank, de box, de tafel- en de stoelpoten maar sinds anderhalve week óók los. Eerst héél voorzichtig een paar wankele stapjes van papa naar mama (of grote broer cq zussen…) maar de afstanden worden inmiddels steeds groter. Jah, niet dat ik ‘r al wil opgeven voor de avondvierdaagse hoor, dát nog nét ff niet. Maar van de woonkamer naar de keuken gaat al héél goed.

Natuurlijk moest Jonne ook ff laten zien dat hij ook (al??) heel goed kan lopen, hihi. Maar hij heeft ook iets nieuws: hij heeft EINDELIJK z’n fiets ontdekt. ’t Lijkt z’n moeder wel! Afgelopen zomer heeft hij voor z’n 3e verjaardag ’n mooie fiets gekregen maar sinds die tijd had ie ‘r eigenlijk nog niet opgezeten. Ligt ook aan ons hoor, we hadden ’t meer moeten stimuleren. Maar vorige week hebben we ‘m maar ’s vanuit de kelder in de tuin gezet (die fiets dus hé, dat je niet denkt dat we Jonne uit de kelder hebben gehaald ofzo;-)) en hij, Jonne dus, vindt ’t hélemaal leuk! De fiets zélf ook wel, denk ik. Eindelijk aandacht ;-)

004a

Net als ik! Want ná m’n moederstuur heb ik nu óók de nieuwe bekleding voor Robin d’r stoeltje en windscherm binnen en ik vind ‘m hélemaal leuk! Vandaag heb ik ook nog ff ’n adapter gekocht zodat beide stoeltjes ook op Erik z’n fiets kunnen. Maarja, tegen de tijd dat dát ‘r op zat, was het rond ’n uur of 5 en ben ik maar aan ’t eten begonnen. ’t Weer was toch ook niet echt fantastisch.

Gisteren overigens wél. Toen waren we bij vriendinnetje Gonda en fam op visite. Vorig jaar waren ze dus bij ons op kraamvisite. De laatste x dat ik bij hén was, was ik ook op kraamvisite.. alleen is dat wél inmiddels al… ehm… 10 jaar geleden! Erg hé? ;-) Ennieweej, wij vonden ’t erg gezellig om weer ’s bij te kletsen! En volgens mij hebben de kids zich ook goed vermaakt. Luca was ook mee en heeft heerlijk gespeeld met Gonda d’r dochter Barbara (die dochter waarvoor ik destijds op kraamvisite kwam ;-)).

Over Luca gesproken: Vorige week zaterdag vierden we haar 12e verjaardag. En om nog even op de fietsen terug te komen: ze heeft een prachtig mooie nieuwe fiets gekregen. Dat bracht haar zus Romana ertoe om ook een nieuwe fiets aan te schaffen. Hopelijk gaat déze langer mee dan die vorige 2!!! ;-)

Jah, we zijn zelfs zó fanatiek (noujah… ehm… ) dat we ’n fietsdrager hebben gekocht voor achterop de auto. Zodat we ze van de zomer eventueel mee kunnen nemen op vakantie. Of om sowieso ’s ff ergens anders te gaan fietsen dan in deze omgeving. Jaja, ’t wórdt nog wel ’s wat met ons! Had me dit zo’n 5 (of misschien wel 3) jaar geleden voorspeld en ik had je voor gék verklaard! En wellicht kom ik ‘r nog wel vréselijk op terug. Maar nú lijkt ’t me juist wel leuk om met m’n kindjes ’n stuk te gaan fietsen! (hóe ’n mens kan veranderen!!!)

Verder is Jonne héél erg bezig met cijfers en letters. Elk cijfer dat hij ergens tegen komt, moet worden benoemd. En wat ie hélemaal stoer vindt, is dat ie z’n naam kan typen op de computer. Hij weet stééds meer letters te herkennen op het toetsenbord. Ik voorzie dat hij éérder kan typen dan schrijven!;-) Tijdens de Paaslunch had hij ook nog ’n práchtige opmerking die ik niet wil vergeten en dus hier wil vermelden. Hij is momenteel weer gruwelijk verkouden en heeft bij het niezen weer GIGÁNTISCHE snóttebellen. Zo ook tijdens die brunch. Blijkbaar vond hij ’t zelf wel okay, getuige de opmerking “ik vind snot met een boterham héél erg lekker, papa!” ;-)

Oh en via Marktplaats heb ik nog een 2e meegroeistoel op de kop getikt “vóh wèinug!” Leek me wel handig, nu heb ik voor beide kids dezelfde meegroeistoel. Die gaan voorlopig nog wel ff mee. Zit ‘r alleen wél aan te denken om ze nog ’s ff ’n kek kleurtje te geven want op zich zijn ze best wel heul erg saai… Nah, dát zien we nog wel.

Nou goed, iedereen is weer op de hoogte! ;-)

8 reacties »

 • Wat een heerlijke fietsverhalen. En dat ze al gewoon los loopt…. wat gaat dat meisje weer lekker snel!! En Jonne, je kan heel goed lopen hoor, nu nog naar de kleuterschool en je bent helemaal The man!!!!!

  Reactie door Mieke, mama van Karlijn, Marloes en Liset op maandag 19 april 2010 om 8:13


 • Hé volgens mij heb je de tekst getypt en later wat veranderd, nu staat er boven de foto het citaat van Jonne: Ik vind een boterham met snot heel erg lekker papa, en eronder staat: Net als ik (en volgens mij bedoel jij niet die boterham maar het fietsen of aandacht of zo) hihi

  Reactie door masara op maandag 12 april 2010 om 20:18


 • je kunt heel lekker door de polder naar schipluiden fietsen en langs de vliet enzo..
  lijkt me heel gezellig met zo’n vrolijke fiets!
  ik heb een achter kussentje van Basil, die zijn ook leuk.
  veel plezier!

  Reactie door Tineke op maandag 12 april 2010 om 19:44


 • Wat goed van Robin dat ze nu lekker kan lopen! ’t Gaat eerst nog voorzichtig maar binnenkort rent ze door de kamer!
  Leuk is je fiets geworden! Samen met de kindjes fietsen gaat vast goed bevallen. Doen wij in de zomer ook vaak en ik breng Vincent regelmatig met de fiets naar school. Hij fietst dan wel zelf want dat is veel leuker dan bij mama achterop! Dat zal Jonne binnenkort ook wel vinden

  Reactie door MaMarjan op maandag 12 april 2010 om 15:53


 • Dat vond ik altijd zo schitterend, fietsen met een kind voorop en 1 achterop. Helemaal feest……..nu willen ze niet meer mee op de fiets want ze worden wat te zwaar voor mij :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:

  Reactie door 10-eke op maandag 12 april 2010 om 15:53


 • wat een schattige foto van Robin! (middenonder) ♥
  En gezien je pimp-kunsten met je fiets zal het pimpen van de meegroeistoelen toch ook wel lukken? Heel amsterdams trouwens, die bloemetjesfiets. Je kunt zo meedoen met ‘Het blije fietsenplan’ (http://www.hetblijefietsenplan.nl/)

  Reactie door Ruthy op maandag 12 april 2010 om 15:32


 • Leuk zeg, dat fietsen! Komt helemaal goed, kunnen jullie straks met de héle familie aan het fietsen!
  Geniet van het mooie weer (al waait het best hard nu idd ;) )

  Reactie door Saskia op maandag 12 april 2010 om 12:35


 • oooh kijk dat onwijs stoere ding eens stappen. Wat worden der haartjes leuk lang.
  Ze heeft zo’n lekker snoetje.
  Ja kraambezoek…dat as geloof ik ook de laatste keer dat wij elkaar zagen niet? haha…tijd vliegt.

  Je fiets is serieus de bom.

  kuskus

  Reactie door maureen op maandag 12 april 2010 om 9:04


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: