dec

29

 
K.E.V.B.D.D.

Jaaah, wat moet ik zeggen? Práchtig! Absoluut! En jah, janken, HEUL ERG JANKEN! Allebei! (heb ik destijds met ’t boek níet gehad), Maar eigenlijk pas op ’t moment dat dochterlief tekst kreeg, eerder niet. De mensen die ‘m gezien hebben, weten waarschijnlijk wel over welk moment ik ’t dan heb en voor de anderen die ‘m nog willen zien, verraad ik zo nix.

Ik zal wel héél eerlijk toegeven dat ik érg naar Barry Atsma en Carice van Houten zat te kijken en niet zo zeer naar Stijn en Carmen. Dat heeft nix met hun acteervermogens te maken hoor, die vond ik héél erg goed. Daarnaast zat ik ook héél erg naar de omgeving en de locaties te kijken, da’s nou eenmaal ’n tik van mij, dat heb ik heel vaak bij Nederlandse films. En ik werd toch ook écht wel door ’t verhaal gegrepen hoor, daar lag ’t écht niet aan.

Sommige locaties in Amsterdam herkénde ik natuurlijk. Enneh, hij wóónde in Amstelveen, zei hij… ehm, nah… zóu héél goed kunnen maar de locatie die ze dáárvoor hebben gebruikt, is naar míjn idee zéker níet in Amstelveen (óf  Ouderkerk a/d Amstel moet ook tot Amstelveen behoren, dán zou ’t kunnen ;-)) . Ik dacht ook steeds, tjemig de pémig, Reinoud Oerlemans, hoe héb je dat toch allemaal voor elkaar gekregen? Al die locaties, dé autorit, enz enz. Wow! Ik vind dat hij ’n práchtig regiedebuut heeft neergezet!

Kórtom: ábsolute aanrader, nét zoals ’t boek destijds (of eigenlijk nog stééds). Mijn vraag is, zal ’t vervolg zich nét zo goed lenen om te worden verfilmd?

 

Ow enneh, de fotocollage van 1e Kerstdag… of eigenlijk van de dag daarvoor, toen wij ’t “vierden”, zal ik van de week ook ff plaatsen :blush:

4 reacties »

  • Ik ben reuze benieuwd…

    Reactie door mamma van julz en isa op donderdag 31 december 2009 om 0:15


  • Ik wil de film ook zien, maar zie mezelf nu niet in de bioscoop zitten, dus wacht ik tot hij op dvd uitkomt.

    Reactie door Marjolein op woensdag 30 december 2009 om 16:03


  • Ik mag nog!!! Ben benieuwd en die ‘locatie-tic’ heb ik ook. Ook in boeken LOL!

    Reactie door Aagje op woensdag 30 december 2009 om 9:56


  • Ik was niet zo door de film geraakt als ik van te voren gedacht/gevreesd had eerlijk gezegd.

    Reactie door Toaske op dinsdag 29 december 2009 om 21:09


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter