nov

24

 
Geen kik bij de prik!

Nou vond ik mijn kinderen, objectief als ik ben, tóch al zo verschrikkelijk stoer. Ik bedoel Robin die zichzelf met haar 9 maanden al optrekt tot staan! En dan Jonne, die in ’t “engliesh” al tot 10 kan tellen!!! (wan, toe, free, fow, faai, siks, sebbun, eet, naain, tén!) Wow! Ik wist niet wat ik hoorde! De credits hiervoor gaan overigens naar helden Dora en Diëgo. Maar na vandaag vind ik ze helemaal waanzinnigsupermegadapper!!!!

We hebben namelijk de Mexicaanse griepprik gehaald (nou ja, “we”… zíj!) Was héél benieuwd hoe dat zou gaan. Had wel ’n beeld op m’n netvlies van zo’n bizár grote zaal met lange rijen gillende kinderen. Dit was ook ‘n flinke gymzaal en ’t was rédelijk druk maar niet massaal en ’t zag ‘r verder allemaal prima uit.
Ik was ook nog ff bang dat ik 2x moest, eerst met Robin en dan ’s middags nog een keer met Jonne. Maar ’t bleek dat ze ook allebei tegelijk mochten dus daar was ik wel blij mee. Aan de andere kant ook best onhandig, 2 kids tegelijk, hoe hou je die in bedwang? Dus had ik afgesproken om samen met vriendinnnetje Miranda en haar zoon Djonno te gaan. De jongens lopend en Robin in de buggy.

Al met al is ’t me 100% meegevallen en was er eigenlijk geen hulp nodig (’t was wel gezellig hoor, daar niet van). Eerst ging Jonne. Met hem had ik gisteren al ’n soort van “geoefend”. Ik had namelijk zélf nog ’n spuitje liggen waar hij mij “prikjes” mee had mogen geven, en ik hem. Nah, dat vond ie allemaal wel leuk. Verder had ik z’n “toverstaf” meegenomen (’n stokje met ’n lampje met ’n Doraplaatje erop). Zonder veel gedoe kwam hij op m’n schoot zitten, ik deed z’n mouw omhoog en voordat hij ’t doorhad, was de naald alweer uit z’n arm. Hij zat wel ff stom te kijken maar daar haakte de prikmevrouw goed op in door zijn toverstaf te vragen en de “pijn hélemaal weg te toveren”. Dat was álles! Geen kik heeft ie gegeven, geen kík zeg ik je, NIX!!! Sterker nog, de prikmevrouw zei dat hij de éérste was die lachend de stoel verliet! Nah, hoe kewl bejje dan?

Toen was Robin aan de beurt. Die kreeg ‘m in d’r bovenbeen. Vraag me niet waarom, blijkbaar zit dáár meer vet bij die kleintjes 😉 Die gaf één kleine “whèèh” maar ook dat was, toen ik de stoel af ging, alweer over. Nah, lekker toch?! Terug in de buggy en klaar is Klara! Dus dat in bedwang houden was (dáár iig) nergens voor nodig. Nee, dat begon pas láter! 😉

Miran had zélf overigens meer moeite met Djonno! Die vond ’t hélemaal nix en ging behoorlijk tekeer. Gelukkig had ik ’t spuitje, waarmee ik met Jonne had zitten oefenen, nog in m’n tas zitten dus die kreeg hij toen hij klaar was en mocht toen MamaMiran ’n spuitje geven. Daarmee was de ergste schrik ook gelijk voorbij.

Omdat ze zo ontzéttend dapper waren geweest, mochten Djonno en Jonne allebei ’n treintje van Thomas de trein uitzoeken. Zucht… 2 kids van 3 jaar in ’n behoorlijk volgestauwde Bart Smit… dat moet je in bedwang zien te houden, anders gaat ’t hélemaal fout! Overigens werd het uiteindelijk helemaal geen trein maar wilden ze állebei Jack. Robin kreeg ’n babysleutelhangertje met geluidjes en ’n lichtje. Nah, ik zou zeggen, kom maar op met dat vaccin over 3 weken!

En jullie, hebben jullie je kids ingeënt? Behoor je zélf tot ’n “riscogroep” of heb je álles lekker ongemerkt aan je voorbij laten gaan???

17 reacties »

  • Kolere. Kinderen zijn stoer. Ook Lieuwe gaf geen kik. En omdat ook ik in de risicogroep hoor (jep, in mei komt nummer dos) heb ik zojuist ook een prikje gekregen. Auw. Dus nu helemaal: kinderen zijn stoer.

    Reactie door Margreet op vrijdag 27 november 2009 om 10:27


  • Ben morgen aan de beurt! Alleen heben ze net nu allebei koorts….lekker handig :blink:

    Reactie door Maartje op woensdag 25 november 2009 om 22:45


  • Stoere kinderen 🙂 Ons meisje was ook héél stoer. Een klein piepje toen het prikje erin zat en daarna was het meteen over…

    Maar ja, bij oudere kinderen zoals Jonne, vind ik het knapper want zij hebben het echt door…

    Reactie door MaSis op woensdag 25 november 2009 om 20:56


  • Stoer zeg, van die kids! En die Jack is helemaal cool!
    Fijn dat het zo goed gegaan is, hopelijk is dat de volgende keer weer zo!
    Ik heb dat prikkengedoe helemaal langs me heen laten gaan. Ik mag hem zowiezo niet, ook al zou ik hem krijgen. Als je zwanger wil worden mag ’t niet. Dus gauw klaar!

    Reactie door Saskia op woensdag 25 november 2009 om 20:02


  • Als zwangere behoor ik tot de riscio-groep, maar omdat ik ben uitgerekend rond de prik-data’s heb ik geen oproep gehad. Want dat is te risico-vol als ik moet bevallen!

    Reactie door Marjolein op woensdag 25 november 2009 om 17:56


  • Wij zijn gisteren geweest. Althans, ik met Fee-Luna. Naar de Rai. Wat een reis was dat! Binnen waren we zo klaar, met 10 minuten alweer buiten. Fee-Luna schrok even van de prik, jammerde iets en was toen alweer afgeleid door de ballonnen die overal hingen. Helaas mocht ze er geeneen mee nemen. Die waren alleen voor de ontroostbare kindjes. Beetje flauw.
    Zelf ga ik morgen voor de prik bij de huisarts. Ik val zelf als zwnagere binnen de risicogroep, en zometeen met een baby ook weer. Dus ik ben liever voorbereid dan dat ik straks ziek op bed lig.

    Reactie door Ruthy op woensdag 25 november 2009 om 17:41


  • Fijn dat het allemaal meeviel. Ik hoor tot de risicogroep en heb hem niet gehaald.

    Reactie door 10-eke op woensdag 25 november 2009 om 15:19


  • Dat je voorbeeldige kinderen hebt wisten we;-)
    maar een prik zonder een kik, dát slaat echt alles!

    Reactie door Annelies op woensdag 25 november 2009 om 15:05


  • Sara krijgt ‘m a.s. vrijdagmiddag, hoorde dat het (bij ons in de regio) erg goed geregeld is en de meeste mensen binnen 5-10 minuutjes alweer buiten staan.

    Hoorde gisteren van iemand dat het dochtertje wel een stijve arm had, maar verder stelt het niets voor (bloed laten prikken is erger).

    Reactie door masara op woensdag 25 november 2009 om 14:55


  • Ja ik zit in een risciogroep, ik heb nl Astma en ik ga me dus echt wel laten inenten.
    Ik heb de gewone griep prik al gehad en ik mag begin december voor de mexicaanse!
    Olé!!

    Reactie door Daisy op woensdag 25 november 2009 om 12:42


  • Fijn dat het zo goed ging. Ik mag morgen met jongste. De bofferd! 😉

    Reactie door Toaske op woensdag 25 november 2009 om 12:29


  • wij moesten maandag in de margriethal, en we waren langer onderweg dan dat we binnengeweest zijn.. Terwijl het echt megadichtbij was.. Maar ja regen en met zn vieren dus toch de auto gepakt. stom van ons! Maar met de 2 jongste meiden van ons ging het ook heel goed.. Voorbij voordat ze ’t in de gaten hadden. En nog een mandarijntje toe..

    Reactie door tineke op woensdag 25 november 2009 om 11:51


  • @Maaika. Maar Jamie mag toch alsnog voor de eerste ergens deze week in dezelfde regio ?
    Mijn Jamie moest volgens de planning aankomende donderdag en de donderdag 3 weken daarna. Die tweede keer kon ik niet en aangezien er minstens 3 weken tussen moest zitten, moest ik dus ook de eerste prik op een ander moment halen.
    Dat was geen enkel probleem.

    Reactie door Xandra op woensdag 25 november 2009 om 11:10


  • Jamie moest maandag tussen 17.00 en 20.00 en manlief had niet meegekregen dat de oproepkaart al binnen was èn dat het maandag al was… dus toen moest hij nog besluiten wat hij wilde… Ik was er eigenlijk al uit en wil Jamie niet laten vaccineren… maar nu twijfel ik weer… Hij mag 14 december wel komen voor de 2e vaccinatie… we’ll see…

    Reactie door Maaika op woensdag 25 november 2009 om 9:23


  • Wat een helden!

    Ik moet vrijdagmiddag met Yuri en Quinten, zal mij benieuwen. Ik hoef zelf gelukkig niet ingeënt te worden (ik heb naaldenvrees), maar Joris wel. Maar goed, met drie ingeënte huisgenoten, zal ik ook wel redelijk beschermd worden.

    Reactie door Lia op woensdag 25 november 2009 om 9:16


  • Nee,ik vind die taco-griep doodeng en ging graag voor die vaccinaties. Robin en Kim hebben hem 2 weken geleden al gehad (vallen in de originele risicogroep). Voor Jamie kreeg ik ‘m toen niet, ook al vond ik dat hij ook in een nieuwe risicigroep viel. Daar was de huisarts het toen niet mee eens.
    De gezondheidsraad blijkbaar wel, dus ik heb hem afgelopen maandag voor Jamie gehaald.
    Nu is Kim hoesterig, zere benen en had ze wat koorts, al een paar dagen, maar het wordt niet echt erger. Dus ik denk dat die vaccinatie al een beetje z’n werk doet en haar afweersysteem kan helpen met de griep, die (naar ik denk) ze toch heeft nu. Alhoewel het extra puffen ook wel zal helpen.
    Maar wat een helden, die kinderen van jou ! Kim krijst nu al voor over 2 weken 🙂 (maar die heeft de afgelopen 6 weken al 3 prikken gehad, ze zal het wel zat zijn ondertussen)

    Reactie door Xandra op woensdag 25 november 2009 om 9:05


  • Wat fijn dat het allemaal meegevallen is! Eric is zaterdag bij de huisarts ingeent wegens risicogroep. Onze jongens worden komende vrijdagmiddag ingeent en ik krijg hem volgende week via mijn werk. Ik ben ook heel benieuwd hoe het zal gaan. Ik verwacht zelf dat Vincent niet zal huilen, dat heeft hij met de 4 jaar prik ook niet gedaan. Maar Julian is weer een ander verhaal denk ik…

    Reactie door MaMarjan op woensdag 25 november 2009 om 8:19


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter