jun

26

 
Schommelen, school en swe… ehm, zwemmen

Maandag waren we bij pufclub-vriendinnetje Yvonne op visite. Laeticia en Jonne hebben samen héérlijk geschommeld. Weet gelijk weer ’n leuk cadeau voor Jonne’s verjaardag. We hebben de haken nog in ’t kozijn van de tuindeur zitten van ’n schommel die voor hém iig inmiddels wel te klein is maar natuurlijk tzt wél leuk is voor Robin.

Vandaag heb ik ’n gesprek gehad met de directeur van de lagere school waar Jonne (en bij gebleken tevredenheid tzt ook Robin) waarschijnlijk wel naar toe gaat. Ik had namelijk van diverse meiden om me heen begrepen dat je daar rond déze leeftijd toch wel achteraan moet gaan omdat je anders wellicht niet meer bij bepaalde scholen naar keuze terecht kan. Dat bleek overigens héél erg mee te vallen. ’n Half jaartje van tevoren is lang zát.
Mooie school. Modern gebouw. Van buiten niet zó maar van bínnen des te meer! En, niet onbelangrijk, staat goed aangeschreven bij de onderwijscommissie. Veel computers in de klassen, er is zélfs ’n speciaal computerlokaal en naast de schoolborden zo’n whiteboard waar de laptop van de juf of de meester op aan is gesloten en waar ze dan (volgens mij zónder beamer) ook weer dingen op kunnen vertonen. Ben de naam ff kwijt hoe zoíets heet maar vond ’t er wel stoer uitzien. ’t Heet idd ’n Smartboard, Gonda. Ik heb ’t gevoel dat ik voor de vorm nóg wel ’n school (of 2) moet gaan bekijken maar wat mij betreft gaat dit ‘m toch wel worden.

Robin doet sinds ’n paar dagen haar uiterste best om van rug naar buik te draaien. Gaat nog nét niet helemaal zelfstandig maar met ’n b’tje hulp lukt ’t wel. Daarnaast is ze naar van álles om d’r heen aan ’t grijpen en speeltjes aan ’t pakken en kraait er op los. Echt superschattig om te zien.

Verder hebben we toch maar weer zo’n heerlijk zwembad voor in de tuin gekocht. We hádden al ’n kleiner badje voor Jonne maar met dit weer is de verleiding toch wel érg groot om zélf ook in ’n zwembad te kunnen hangen. Nah, laat die zomer nou maar komen! Gisteren en vandaag waren heerlijk! Wat mij betreft mogen er nog wel ’n paar graadjes bij en dan kan ik er iets beter mee leven dat we dit jaar, nét als 2 jaar terug wéér niet op vakantie gaan (al baal ik daar eerlijk gezegd wél van).

15 reacties »

  • GEVONDEN het nieuwe zwembad 😉
    (sorry heur, ben een beetje traag soms)

    Reactie door Saskia op woensdag 8 juli 2009 om 17:01


  • Wat een lekker zwembadje hebben jullie, hopelijk deze zomer weer net zo lekker als 2006 dan heb je er veel plezier van.
    Op de school waar Guusje naar toe gaat hebben ook zulke moderne apparatuur, vond ik ook belangrijk in de keuze voor een school en dat de BSO ook onder een dak zit.

    Reactie door Esjuh© op dinsdag 30 juni 2009 om 8:32


  • Jeetje Cat wa t een geweldige tuin heb je toch, alles zit erin om lekker te relaxen en dat zwembad……oooohhhhh heerlijk, zeker zo met dit mooie warme weer, even poedelen en plonsen en dan vervolgens s’avonds lekker te BBQ-en en te loungen met heerlijke zomeravonden. Kan begrijpen dat dit weer voor jullie niet lang genoeg kan duren 🙂

    Reactie door San op zaterdag 27 juni 2009 om 9:41


  • @ Cat; denk jij dan vast over een slogan na voor op de shirts hahaha!

    Leuke log, inderdaad een heerlijke tuin, hoog toch? Die borden zijn inderdaad digiborden, ik werk er op school ook mee; je hebt er wel een projector voor nodig `maar verder is het eigenlijk een heel groot pc scherm waar je bv ook digitaal op kunt schijven. Tegelijk kun je op internet en heeft het ontelbaar veel mogelijkheden. Lijkt me indd een moderne school!

    Reactie door Caroline op zaterdag 27 juni 2009 om 7:52


  • Hier heet zo’n ding een digibord en ze hebben ze sinds kort in de bovenbouw. Super hoe die dingen werken. Enne, zwem ze!

    Reactie door Toaske op vrijdag 26 juni 2009 om 21:32


  • Oeps..ik heb Manon dus nog niet eens opgegeven ook! Toch voor de vakantie maar ff regelen 😉
    Geweldig zo’n zwembad! Voorheen had ik àltijd extra kinderen in ons enorme bad…nu na het verhuizen zitten ze (èindelijk) is een keer bij ànderen (lees: buren) in het zwembad.wat een rust joh hhaha!

    Reactie door Annemarie op vrijdag 26 juni 2009 om 19:24


  • Wat een heeeeerlijke tuin 🙂 :heart: en wat een lekker zwembadje.

    Reactie door Prinsesje op vrijdag 26 juni 2009 om 18:00


  • ohohohoho….. wat hebben jullie toch een ongelovelijke leuke tuin!
    :wub:

    Reactie door daisy op vrijdag 26 juni 2009 om 16:18


  • Hoi Cat,

    Bij ons heet dat bord een smartboard of -bord en bij ons op school gebruiken ze deze al een paar jaar naar volle tevredenheid. Ook (later) erg handig om o.a. spreekbeurten mee op te leuken als je een USB-stick meeneemt.

    Tuin ziet er goed uit met schutting!

    Liefs Gonda

    Reactie door Gonda op vrijdag 26 juni 2009 om 11:38


  • Zo, wat ziet dat er lekker uit! Echt een super gave tuin hebben jullie… Fijn dat de school er goed uitziet, klinkt allemaal heel positief en vooruitstrevend met zoveel computers & laptop verbindingen.

    Reactie door Phine op vrijdag 26 juni 2009 om 11:14


  • Zoiets heet een digitaal schoolbord. Ben jaloers, wil ik ook, heb ik dus niet. Achterlijk duur die dingen. En voor zover ik weet heb je wel een beamer nodig, btw……

    Eva staat al ingeschreven, maar dat was meer een grapje van de directrice. Maar toch…..;-) Ze heeft sowieso voorrang aangezien haar broers er al zitten…..

    Reactie door Kees op vrijdag 26 juni 2009 om 9:07


  • Wat een gave tuin. Had nog ooit het volledige plaatje gezien. Ziet er erg goed uit!

    Reactie door Ri op vrijdag 26 juni 2009 om 8:57


  • Ziet er goed uit zeg, dat zwembad!
    Kom maar door met dat mooie weer!
    Fijn dat jullie de school (al) gevonden hebben,
    scheelt strakjes weer een boel stress!
    Fijn weekend!

    Reactie door Saskia op vrijdag 26 juni 2009 om 8:53


  • Jullie achtertuin ziet er uit als een waar vakantieparadijs, dus jullie vertoeven je volgens mij goed in eigen achtertuin deze zomer en als het zulk weer blijft hebben jullie niets te klagen!
    Fijn Weekend!

    Reactie door Marjolein op vrijdag 26 juni 2009 om 8:26


  • hallo,
    ik kom hier via peetje en jij bedoelt vast een digi bord op school!

    Reactie door miranda op vrijdag 26 juni 2009 om 7:48


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter