apr

16

 
Maat houden!

Robin was bij geboorte maar ’n klein urtje, krap 49 cm. Zelfs de kleinste kleertjes die we hadden (maatje 56), daar verzoop ze in. En nóg waren ‘r diverse mensen die maar bléven roepen dat ik voorál niet teveel kleertjes in kleine maatjes moest kopen, omdat ze daar zó uit was gegroeid. Dat zál best maar ze moest toch wel wat aan, nietwaar? En liefst niet elke dag ’t zelfde pakje. ’t Ziet ‘r écht niet uit, als je zo’n klein meisje in véél te grote kleren hijst. Maargoed, ze groeit lekker, niet hard maar gestaag dus sommige kledingstukken in maatje 50 worden nu wel wat krapjes (niet eens álles) en mogen na 2 maanden wel langzaam terzijde worden geschoven (iemand nog interesse?).

Toch vind ik die maatvoering van babykleding zéér dubieus. Want véél kleertjes maat 56 zijn haar nog véél te groot! Met náme de broekjes… Daarentegen heb ik van de week weer ’n schattige Hema broek gekocht (thx very much, Jans! ;-)) maatje 62 en díe kan ze nu al aan… okay, nog ietsje te lang en hij zal écht nog wel ’n tijdje meegaan maar hij past beduidend beter dan ménig (spijker) (tuin) broekje maat 56 die ik nog in de kast heb liggen.

Daarnaast is Jonne, zonder dat ik ’t doorhad, ook ernstig omhoog geschoten. Had hij afgelopen zomer nog ’n paar broeken maatje 92 die véél te lang waren, nu heeft ie daarmee hoogwater in de polder… Nah lekker dan, dás ook geen gezicht. (en nee, dat zijn nou nét niet de modelletjes die je om kan toveren tot 3/4 broek). Kortom: schiet maar op met die belastingcenten… en doet nog ’s ’n ánder voordeeltje want er moet weer ’s ernstig worden geshopt! Neuh, niet voor Robin, die heeft wel e.e.a. Oh, ‘t mág wel hoor, ik zie genoeg leuks voor haar hangen. Nee met náme voor Jonne. En daarnaast mogen papa en mama ook wel weer ’s investeren in ’n nieuwe garderobe! Kortom: TREK JE POEPLAP!!! (uitspraak van hen )

Dan nog ff iets van héle andere orde: nooit maar dan ook nóóit zal ik toestaan dat Jonne in ’n hoogslaper of ’n stapelbed zal slapen… waarom? ondanks ’t hekje dat hij voor z’n bed heeft zitten, heeft meneer ‘t zojuist wéér gepresteerd om in z’n slaap uit z’n bed te vallen… vraag me niet hoe, maar nét dat éne kleine stukje waar géén hekje zit, weet hij zich weer slapend doorheen te wurmen… ik wil er niet aan denken hoe dat zou zijn geweest als hij in ’n hoogslaper had gelegen… zal je zien… nét dat éne gat waar ’t trappetje zit… AAAAGGHHH!!! NO WAY!!!

13 reacties »

 • Ik word altijd helemaal tureluurs van die maten!! MAdelief heeft zomershirtjes maat 98/104 die al krap zitten, maar droeg in de winter ruimschoots zittende truien maat 92. Bij Brecht helemaal een drama. In iedere winkel zijn die maten weer anders en Brecht heeft eigenlijk in H&M-maten 116/122. Maar ja… dat hebben ze nou net niet!! 110/116 is te klein en 122/128 lubbert! Dus ik haar volstouwen met eten want misschien groeit ze dan wel :dizzy: Oh enne.. ‘Trek je poeplap!’ is hier ook een gevleugelde hoor!!

  Reactie door Yvonn op dinsdag 21 april 2009 om 19:58


 • Nou ja, die Jonne. Wat raar zeg, dat ie net dat ene gaatje weet te vinden. Dat worden inderdaad nog heel veel jaartjes in een laag bed!

  Reactie door Toaske op donderdag 16 april 2009 om 20:22


 • Guusje past alles nog van vorig jaar. Ze heeft nu maat 92/98, sommige dingen zitten zelfs beter dan vorig jaar. Ze draagt zelfs broekjes in maat 80. Dat zijn zomerbroekjes en 3/4 die blijven passen. Famke daarentegen is zit in maat 62/68 en is qua postuur veel groter dan Guusje. Die maatvoering is altijd al zo geweest, bij San ook al. Het verschilt zo per merk/winkel. Van Mexx bijvoorbeeld koop ik altijd 2 maten groter, maar Hema valt weer groot vind ik. H&M valt ook ruim, zeker de spijkerbroekjes.
  Hoe krijgt Jonne het voor elkaar om steeds uit zijn bedje te valen. :sleeping:

  Reactie door Esjuh© op donderdag 16 april 2009 om 19:33


 • Dat kindermasten bij elke winkel weer anders vallen merk ik nu vooral pas bij de kinderkleding. Tot en met de babymaten (86 dus) paste alles wel goed. Behalve merkkleding, daar moest ik dan steevast een maat groter hebben als alle andere winkels/merken.
  Maar nu Fee-Luna in de kinderkledingmaat zit (92) merk ik dat ik bij sommige winkels wel 2 maten groter moet hebben! Echt heel irritant want je past de klding vaak pas als je al thusi bent en dan kun je dus weer terug.

  Reactie door Ruthy op donderdag 16 april 2009 om 16:52


 • Ik vind maatvoeringen ook altijd vrij geheimzinnig, en per winkel heel verschillend.

  Jouw Jonne wordt later vast een heel inventief kereltje, die niet voor 1 gat te vangen is, aangezien hij het nu presteert er steeds uit te vallen.

  Reactie door Nicole op donderdag 16 april 2009 om 16:49


 • och wat een lekker klein schurkie nog

  Reactie door maureen op donderdag 16 april 2009 om 14:50


 • Lenny groeit me qua breedte uit de kleertjes….Hij heeft nu maat 68, maar dan laat ik hem verticaal in zijn broek “glijden” anders past ie niet om z’n billen….zodra ie h’m aan heeft zit weer niet straks om z’n middel hahahaha .Onze dikke bul is ook al 8720 gram en 69 cm en dat voor 6 maanden…Maar goed Nicky was ook een grote stevige baby..en als je nu kijkt….Ze heeft vorige week een rokje gekregen…Maat 92 ..en qua lange broeken moet ik 104 hebben , maar das weer geen gezicht om dat spinterbipsje…Echt een crime….* Zucht*….

  Reactie door Peetjes op donderdag 16 april 2009 om 10:09


 • Hou ze nog maar lekker klein hoor. Heerlijk! En ik kan moeilijk meer zo maar iets voor de jongens meenemen. Shirts gaan wel, maar broeken moeten nu echt eerst gepast worden.
  En dat tie zo uit bed valt joh! Nou had Mark dat ook wel is, maar nu slaapt tie toch echt in een stapelbed..tís nu nog nooit gebeurd (zonder rekje, maarja..ook al 7 jaar :) al was ik er wel ff bang voor.

  Reactie door Annemarie op donderdag 16 april 2009 om 10:06


 • Dat kledingmaten niet kloppen is bij ‘grotemensenkleding’ ook zo hoor!
  Laatst had ik een broek maat 44 die net tot halverwege mijn bovenbenen kon.
  Dus ik: is dat echt 44? Ja hoor, mevrouw. Hij valt gewoon klein. NEE DUS dan IS het GEEN 44. Maargoed. Ben daar hard weer weggerend. (om in de volgende winkel een broek maat 42 te kopen haha, die dan weer groot valt waarschijnlijk..)

  succes met shoppen!!

  Reactie door Saskia op donderdag 16 april 2009 om 9:29


 • Das dan weer een voordeel als je kind niet hard groeit..hahahahaha Merel past bijna alles nog. Ik had zelfs nieuwe kleren al gekocht (paar maanden terug) die dus te groot zijn nog…is ook nooit goed :-)

  Enne….hier nog steeds alles rustig. We wachten geduldig (tuurlijk!!) af.

  Reactie door maartje op donderdag 16 april 2009 om 8:44


 • Ik bén een keer uit een hoogslaper gevallen. Diezelfde nacht (nadat we bij de EHBO mijn kin hadden laten hechten) heeft mij vader dat bed uit woede verzaagd. In hele kleine stukjes ;-) Voor Jonne beter geen hoogslaper dus ;-)

  Jélin had bij geboorte maat 50 en zit nu aan de 56. Qua lengte wordt dat al wat kort, maar qua breedte kan het nog makkelijk. Blijkbaar is ze langer dan “dik” :-)

  Veel plezier met shoppen!

  Reactie door Sissi op donderdag 16 april 2009 om 7:52


 • Juul past dus ook helemaal niks meer van vorig jaar en er zit volgens mij wel een maat of twee tussen. Ik had shirtjes en jurkjes maat 104/110 voor haar gekocht en die zijn gewoon al bijna te klein. Niet alleen te strak, maar ook al vrijwel te kort! Nou vraag ik je… :-s

  Reactie door Cynthia op donderdag 16 april 2009 om 7:35


 • Julian gaat iets harder met de kledingmaten. Maatje 50 heeft hij maar een weekje gepast. Maatje 56 maar een maand en maat 62 krap 2 maanden en idd de broekjes van de Hema maat 62 waren de broekjes die hij het eerst aankon en ook weer het eerst te klein waren! Hier zit meneertje dus alweer in maat 68. Vincent gaat nu iets minder hard, hij zit in maat 104 nog steeds en ik heb zijn zomerkleren ook maar in deze maat gekocht.

  Arme Jonne, hoe krijgt hij het voor elkaar? Hier valt Vincent eigenlijk nooit meer uit bed, maar hij ligt ook nooit overdwars in bed ;-)

  Reactie door MaMarjan op donderdag 16 april 2009 om 6:59


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: