apr

8

 
Over spiraaltjes en andere naaimachines

Jah ehhhh, tikkie dubieuze titel, het zóu kunnen impliceren dat ’t ’n héél schunnig, vunzig verhaal wordt maar dat hóeft natuurlijk niet hé 😉

Vanmorgen heb ik dus ’n spiraaltje laten plaatsen. Die moest ik éérst bij de apotheek ophalen. De verpakking verbaasde (lees: shockeerde!! ;-)) mij nogal…  gróót jah…  maar er schijnt een inbreng geval bij te zitten dat nog al veel ruimte in beslag neemt… okay! (ik schrok al! ;-))

Hij werd door de waarnemend huisarts geplaatst (die zit er elke woensdag en heeft meer ervaring met dit soort dingen dan mijn gewone huisarts) Het schijnt namelijk dat je ’t zelf moet betalen wanneer je ‘m door de gyn laat plaatsen en bij de huisarts wordt het gewoon vergoed.

Bij die arts op de behandeltafel liggend ging ‘r van álles door m’n hoofd: tja, daar lig je dan met je benen wijd Cat… dás best genant… aan de andere: het is ’n arts hoor!! En 7 weken geleden lag je ook zo (of nee, nog een stúk óngemakkelijker!) Weliswaar niet bij je huisarts maar in ’n verloskamer. Op één of andere manier is dat tóch minder gek. Ik heb toen maar besloten dat ik inmiddels álle schaamte voorbij ben en dat ’t nou eenmaal ff niet anders kon.

Qua pijn heb ik verschillende rampscenario’s gehoord. Ik vond ’t allemaal ernstig meevallen en heb nauwelijks iets gevoeld. En zéker in vergelijking met een bevalling gaat dit echt hélemaal nérgens over! (MaMau hoor je me?! ;-)) Maarrr, als je nog nooit ’n kind gebaard hebt, dan schijnt zo’n plaatsing ’n stúk pijnlijker te zijn. Tja, dat kan, dat weet ik dus niet.

Goed, toen dat geintje eenmaal achter de rug was, keerde ik huiswaards alwaar mijn ouders en kids vol verwachting op mij zaten te wachten. For something completely different: ik had ’t er wel ’s met m’n moeder over gehad dat ik best ’n naaimachine zou willen hebben. Geen idéé of ik ‘r iets mee kan maar soms heb je wel ’s van die momenten dat je ff ergens ’n zoompie in moet doen ofzo… ik noem maar wat. En dan is zo’n ding bést handig. Handmatig wordt dat tóch altijd minder mooi. Ik had in ’t verleden wel ’s zo’n apparaat gehad maar dat was zo’n préhistorisch geval die van mijn oma was geweest. Daar kon ik hélemaal nix mee. Dus ik ben ’s met m’n moeder gaan kijken bij de locale Sjefke de Naaier (sorry ;-)) en daar hebben ’n we ‘n fijn apparaatje gevonden. Helaas niet zo’n ingenieus geval die het werk met één druk op de knop vol automatisch van je overneemt want dat ging ’t budget toch wel iets te boven. Gewoon ’n handige machine (denk ik, hoop ik) zónder al te veel ingewikkelde poespas (wánt niet aan mij besteed) waarmee je zoompjes en dergelijke kunt maken cq repareren.

Voorts nam mijn moeder nog 2 HEMA cadeaukaarten mee, die ze van 2 tantes had meegekregen voor mij. Daar heb ik een ledikantdeken en 2 ledikant lakentjes van gekocht. Fie en Tinie, hártstikke bedankt!!! Kleurt práchtig bij de kamer (foto’s volgen nog wel).

Morgen moet ik ’s ochtends eerst met Robin naar ’t cb. Daar krijgt ze haar 1e prikken. Gelijk ’s ff vragen wat ik kan doen om dat spugen te verminderen. Van haar kreeg ik de tip van Nutriton. Helaas heeft dat tot nu toe nog niet veel geholpen. Misschien toch nog ff langer de tijd geven.
’s Middags komen er 2 meiden langs waarmee ik 3 jaar geleden op zwangerschapsgym heb gezeten: Miranda met Djonno en Yvonne met haar 2 meiden, voor ’n mini reünietje. Lijkt me súpergezellig!

9 reacties »

  • Zo, hij (of beter, zij want natuurlijk is een Mirena vrouwelijk) zit er dus in! Krijg je nu nog een echo over een tijdje om te kijken of zij (hij?) goed zit? Heb ik nooit gehad trouwens, maar hoorde ik later weer.

    Reactie door Toaske op donderdag 9 april 2009 om 21:29


  • oh, nog even over het spiraaltje: ik heb er ook een gehad. Plaatsing weet ik niets meer van (hebben ze gelijk gedaan tijdens een gynaecologische ingreep) maar na 1,5 jaar kwam ie er bij mij vanzelf uit zetten en moest het laatste restje verwijderd worden bij de huisarts. Dat deed wel even zeer, maar het stelt idd niets voor vergeleken met een kind baren!

    Reactie door Ruthy op donderdag 9 april 2009 om 21:10


  • Ik heb ook zo van die momenten dat ik denk: nu ga ik zelf jurkjes maken voor mijn meisje. De stof ligt er en ik heb sinds kort ook een machine die het moet doen (mijn oude deed dus niets meer)… enkel de lef en durf om te beginnen ontbreekt het aan.
    Ik ben erg benieuwd wat jij allemaal gaat fröbelen!

    Reactie door Ruthy op donderdag 9 april 2009 om 21:08


  • Ik heb 2 jaar terug een naaimachine samen met mijn moeder gekocht en moeders betaalde 😉
    Wij doen er ook eigenlijk samen mee. Moeders heeft hem volgens mij al meer gebruitk, maar toch heb ik hem ook wel al gebruikt.
    Voor sommige klusjes is het echt handig.

    Reactie door Marjolein op donderdag 9 april 2009 om 18:12


  • wwooeeeahahahaha ik heb het begrepen…..maar dat zeg ik…ik was niet bevallen, vond de plaatsing hels. Heb er nog littekenweefsel van zitten. Ik hoop dat ie bevalt.

    Naahh helpt t nog niet? Moeten ze maar ff goed nakijken op t cb. zoveel spugen heeft altijd een reden. Niet laten wegwuiven he!!!

    Reactie door maureen op donderdag 9 april 2009 om 11:10


  • Dat is een hoop info in een logje zeg!
    Fijn dat dat met dat spiraaltje ‘geregeld’ is!

    Al mijn naaimachine klusjes stuurde ik tot op heden door naar mijn schoonmoeder, maar da’s afgelopen.
    Als je wat vraagt kan ze namelijk álles maken, en dat doet ze ook. (carnavalspakken enzo) maar als ik dat vraag of ze iets wil doen is het wel heul moeilijk en moet ze er over nadenken enzo, en blijft het moeilijk moeilijk, ingewikkeld enzo.
    Dus ik vraag NIKS meer.
    Gelukkig heeft mijn eigen mama ook een naaimachien. Alleen duurt het dan wat langer voor ’t klaar is.

    Veel plezier morgen met de reunie.. maar eerst sterkte bij het consternatiebureau!

    Reactie door Saskia op donderdag 9 april 2009 om 9:48


  • Fijndat het zo meeviel! Na zoveel pijn mag er ook wel es iets gemakkelijk gaan 😉 Enne, naaien (zoompjes dan); daar hebben ze toch (schoon)moeders vooruitgevonden???

    Terwijl ik dat typ besef ik ineens; dat ben ik ook!! Hulp, hulp, ik moet een naaimachine…. Nú! 🙂

    Reactie door Sissi op donderdag 9 april 2009 om 9:41


  • BTW: je tijd staat nog in de wintertijd. Het was net toch echt al half 8 geweest 😉

    Reactie door MaMarjan op donderdag 9 april 2009 om 6:38


  • Die plaatsing viel dus net als bij mij heel erg mee. Ik heb er ook niets van gevoeld. Bij mij is ie uiteindelijk wel door de gyn geplaatst. Donderdag mocht ik eerst met de billen bloot bij de huisarts, maar die kon wegens een gekantelde baarmoeder er niet bijkomen dus kon ik de dag erna alsnog naar de gyn. En die schaamte, daar ben ik ook meteen overheen gestapt. Toen ik bij de gyn in de beugels lag kwam er ook nog een assistente bij staan. “Mag ik ook meekijken?” Welja, je staat er nu toch al 😉

    Reactie door MaMarjan op donderdag 9 april 2009 om 6:37


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter