nov

30

 
Buiten vriest ’t… binnen smolt ik ff…

Jonne moet naar bedje toe
Want hij is zo vrees’lijk moe
Kijk maar hoe hij zit te gapen
Hij moet nu dus écht gaan slapen

Jonne Ponne, ga je nu naar bed
Ga je lekker slapen dan
Hebben we morgen pret

Jonne Ponne, ga je nu naar bed
Ga je ’n lekker tukkie doen
Dan hebben we morgen pret!

Dit zing ik vaak als ik ‘m naar bed toe breng. Geen “diepsloande” literair verantwoorde Gerrit Komrij-poëzie maar gewoon ’n lekker meelal-liedje vanaf de schommelstoel voor ’t slapen gaan. Zojuist bracht Erik ‘m naar bed voor z’n middagdutje en door de babyfoon hoorde ik hoe Jonne ineens z’n eigen slaapliedje begon te zingen… zucht… zwijmel… op zó’n moment smelt ik…

PS: het liedje werpt helaas níet echt z’n vruchten af, Erik heeft ‘m maar weer mee naar beneden genomen!

6 reacties »

  • Kijk je 2 dagen niet op de log staan er ineens 3 nieuwe logjes geschreven. Je kan wel zien dat je niet meer hoeft te werken hahaha. Maar ze zijn leuk hoor, ik lees ze graag. Het is wel lief dat Jonne zijn eigen liedje gaat zingen. Guusje zingt ook vaak, maar eigenlijk niet voor het slapen gaan. Wij lezen altijd een boekje. Bijna altijd dezelfde kiest ze uit, zeer saai om steeds hetzelfde te lezen, maar zij vind het geweldig. Af en toe lees ik weleens express een zin verkeerd en dan verbeterd ze me gelijk. Leuk!!

    Reactie door Marjan op maandag 1 december 2008 om 14:38


  • Wat lief! Vincent begint ook steeds meer te zingen. Dat vind ik echt zo leuk om te horen! Ik moet alleen zorgen dat hij niet ziet dat ik naar hem luister, want dan houdt hij meteen op.

    Reactie door Marjan op maandag 1 december 2008 om 12:31


  • Superschattig als kinderen hun eigen slaapliedje gaan zingen. Alleen jammer dat het niet zijn vruchten heeft afgeworpen. Vanavond lag hij er zeker vroeg in!!
    Jullie zijn goed verwend door sinterklaas met de kadootjes in de schoen. Ik kreeg vorige week een chocoladeletter in mijn schoen.
    Wij vieren ook pas volgende week zaterdag sinterklaas (dus is officieël een dag te laat) Maar dit weekend vonden we weer te vroeg.

    Reactie door Marjolein op zondag 30 november 2008 om 23:16


  • Oh wat schattig zo’n eigen slaapliedje. Wij hebben een piepklein gebedje dat we zingen. En zelfs oudste wil nog steeds dat we het zingen! Jammer dat Jonne zo’n slechte slaper is.

    Reactie door Toaske op zondag 30 november 2008 om 19:59


  • lekker joch is ’t ook he

    Reactie door maureen op zondag 30 november 2008 om 19:57


  • Oh liefffffffff ik moet ook altijd zo lachen als ik Manon hoor zingen en praten als ze in bed ligt.

    Reactie door San op zondag 30 november 2008 om 13:56


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter