okt

2

 
U wentelt zich in … ehmm

Blijkbaar weet niet iedereen hoe je wentelteefjes (a.k.a. “French toast” of “pain perdu”) moet maken en ’t is toch zóoooooo simpel! Maargoed, hier komt het recept.

Men neme:

  • gesneden brood (erg handig om oud brood weg te werken, wit of bruin maakt niet uit, ’t kan zelfs met stokbrood)
  • melk
  • 1 ei
  • kaneel
  • (custardpoeder is optioneel)
  • een platte schaal (of ’n diep bord)
  • bakboter/olie
  • koekenpan
  • een extra bord om de gewentelde gebakken teefjes op te leggen

Neem de schaal cq het diepe bord. Doe daar de melk in met het ei en eventueel dus ’n eetlepel custardpoeder (dat laatste is lekker maar niet noodzakelijk). Klop het geheel los (met ’n vork of ’n garde) doe er daarna wat kaneelpoeder bij, nog ff kloppen.

Neem de koekenpan, doe daar een klein b’tje bakboter/olie in en zet ’t op hoog vuur. Laat de boter smelten (nee, niet verbranden, doe je bij pannenkoeken toch ook niet!) doop 2 boterhammen in het melkmengsel (niet te lang laten doorweken, gewoon hup-hup aan beide kanten) en leg ze in de pan. Als je ’n grotere pan hebt, past er misschien nog wel ’n bammetje bij. Bak ze nu  aan beide kanten goed bruin met ’n knapperig korstje.

Haal ze ‘r uit, leg ze op ’n bord en bestrooi ze met ehm… suiker, of kaneelsuiker of laggelag (hagelslag op z’n Jonne’s) of jam of ehm… oh enneh, wárm opeten geniet de voorkeur! 😉 Lekker man!!!

10 reacties »

  • Ze waren heeeeerlijk vanochtend =)

    Reactie door Maaika op zondag 5 oktober 2008 om 11:34


  • Heerlijk! Ik maakte ze vroeger toen ik nog een klein mimi’tje was ook al. Heb ze trouwens nu al een tijd niet meer gemaakt, bedankt dus voor deze variatie-tip! (soms komt ‘gewoon’ brood m’n neus uit)

    Reactie door Mimi op zaterdag 4 oktober 2008 om 17:15


  • Jaha..ik heb het ook wel is gemaakt ja! Met suiker is het toch wel het lekkerst/zoetst hahaha!

    Reactie door Annemarie op vrijdag 3 oktober 2008 om 14:08


  • Jaja ! Hier ook favoriet en al jaren worden ze gebakken in huize Minimannen !
    Vroeger maakte mijn moeder ze ook voor mij. Mijn favoriete topping is lichtbruine basterdsuiker !

    *kwijlerdekwijl*

    En je huis ruikt ook zo lekker als je ze hebt gemaakt, helemaal naar kaneel en zoetigheid…

    Reactie door Jis op vrijdag 3 oktober 2008 om 11:28


  • Dit is echt heerlijk. Wij eten het ook geregeld. Simpel om te maken toch zo heerlijk. Hoe bestaat het. Het hoeft dus niet altijd 3 uur keukenwerk te zijn om iets lekkers te eten.

    Reactie door Marjan op vrijdag 3 oktober 2008 om 10:02


  • Hmmm… mjammie! Ik ga ze snel een keer maken, alhoewel ik betwijfel of Fee-Luna ze al zal lusten. Hard brood is niet zo haar favoriet.

    Reactie door Fee-Luna's mama op donderdag 2 oktober 2008 om 21:29


  • Lekker, vroeger altijd op zaterdag, na mijn krantenwijk. Maarre, al die keuzes is toe mutsj hoor. Het hoort gewoon met suiker!!! Zei mijn oma. En die was heeeel oud en heeeel wijs, toevallig………..

    Reactie door Kees op donderdag 2 oktober 2008 om 21:28


  • Oooh slecht… ik weet al wat ik zondag ga maken =)

    Reactie door Maaika op donderdag 2 oktober 2008 om 19:58


  • Nooit geweten dat dit wentelteefjes zijn. Toch maar ‘ns een keer proberen.

    Reactie door Toaske op donderdag 2 oktober 2008 om 19:53


  • mmm, dit at ik vroeger regelmatig.
    Idee om binnenkort weer eens te maken.
    Voor komend weekend een idee. Thanx voor de tip

    Reactie door Marjolein op donderdag 2 oktober 2008 om 17:50


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter