jun

24

 
MAXTTimum overdrive

Dat bedrijf waar ik werk, kampt al énige tijd met een liquiditeitsprobleem. Eén van de oprichters, aan wie we dit grotendeels hebben te danken, is ook al ’n tijdje terug op non-actief gezet.

’n Paar maanden geleden vertelde onze algemeen directeur (dat is dus absoluut NIET bovengenoemd persoon, laat dát ff helder zijn) dat ze in gesprek was met een financiele investeerder voor ons bedrijf. Aangezien zij ’n een héle grote zijn in die branche, leek dit ’n goeie optie. De onderhandelingen waren al zo goed als rond en ’t was eigenlijk ’n kwestie van de puntjes op de i voordat het rond zou zijn en wij weer gewoon verder konden met onze dagelijkse bezigheden. Let wel: ze zouden mede aandeelhouder worden, ’t bedrijf zou níet worden overgenomen.

Dagen werden weken, weken werden maanden maar steeds kwam er géén uitsluitsel over de eventuele samenwerking met dit in Amsterdam gevestigde bedrijf. Wat wél duidelijker werd, was dat ons bedrijf een steeds groter financieel tekort opbouwde. Dagelijks kregen wij telefoontjes van bedrijven / verenigingen die nog op hun geld cq beeldscherm zaten te wachten en voor onszélf was het de laatste maanden steeds ’n verrassing of wij ons salaris wel kregen (is overigens wel steeds gelukt)

In de tussentijd had ik wél al ’n gesprek met de bazin gehad, aangezien mijn contract op 31 augustus verloopt. Daarin is toen naarvoren gekomen, dat mijn contract, gezien de situatie niet zou worden verlengd. Tja, erg jammer maar dat had ik al van kilometers aan zien komen.

Toen ik vanochtend op kantoor kwam, bleek bazin alle collega’s, die vandaag vrij hadden of normaliter later op kantoor komen, dringend te hebben verzocht uiterlijk om 9 uur op kantoor te zijn. Mij had ze niet gebeld, ik ben ‘r tóch meestal rond half 9.

Ah! Eindelijk zou er dus uitsluitsel komen! Eindelijk duidelijkheid!

Bazin vertelde ons dat de overnamecontracten eindelijk waren getekend. De investeerder had ons bedrijf namelijk wel dégelijk heeft overgenomen… (het was dát of verzuipen) en alles wordt samengevoegd in Amsterdam… sterker nog: over een uurtje staan de verhuizers op de stoep en vanaf morgen wordt iedereen in Amsterdam verwacht….

WHOAAATTTTT?????????????

Jah, ook goeie morgen! Dat was wat je kunt noemen, een heftig begin van de dag! En inderdaad, na ’n uurtje stopte er een grote vrachtwagen voor het pand waaruit zo’n stuk of 10 verhuizers kwamen. Deze dag had héél anders moeten verlopen. Collega M zou voor ’t laatst zijn (slim, op tijd het zinkende schip verlaten) en we zouden samen ’n uitgebreide afscheidslunch voor haar organiseren. In plaats dáárvan kregen we de rest van de dag vrij om het even te laten bezinken en, indien nodig, e.e.a. te regelen. En bedankt dan!

Ik ben ’s middags ‘s gaan rondbellen want ik was toch wel nieuwsgierig of dit maar zomaar mág allemaal. Begonnen bij Postbus 51 (je moet toch érgens beginnen), waar ik doorverwezen werd naar de arbeidscommissie, en door hén weer naar e.o.a. juridisch advies orgaan. Ze vonden ’t allen erg vreemd en bizar maar uiteindelijk is daar dus wettelijk níx over geregeld en blijkt dat dus zomaar te mogen. Zo’n klein bedrijfje heeft natuurlijk geen OR of CAO, laat staan ’n bond waar je op terug kan vallen.

Uiteindelijk hoeven we morgen gelukkig toch nog niet naar Amsterdam, omdat ze daar eerst de boel moeten inrichten, maargoed, vanaf vrijdag of hooguit maandag zal dat toch écht moeten. In íeder geval totdat ik iets anders heb en anders tot half augustus, als wij op vakantie gaan. Ná mijn vakantie is mijn contract verlopen dus kom ik sowieso niet terug.

En waar de nieuwe werkgever hoogstwaarschijnlijk op gehoopt had, gaat nu dus ook gebeuren. Diegenen die niet wérkelijk noodzakelijk zijn voor de voortgang van het bedrijf (zoals duobaan-collega S en ik) maar wél een vast contract hebben (S dus), zijn ze natuurlijk liever kwijt dan rijk. Maarja, je mág mee naar Amsterdam dus zo hoeven ze háár contract iig niet af te kopen o.i.d. (de mijne is toch bijna verlopen). Als je weggaat, is dat eigen keus. En zo gaat het bedrijf waar wíj zo hard voor gewerkt hebben, ongemerkt over in andere handen.

En weet je wat het irritánte is: het zal me nix verbazen als die ex-collega, die de boel zo verkloot heeft, er uiteindelijk nog ’n leuk zakcentje aan overhoudt omdat hij mede aandeelhouder is/was.

Kent iemand nog een leuk creatief bedrijf in de regio 010 dat op zoek is naar ’n parttime secretaresse????

10 reacties »

 • Ik kom hier terecht via Toaske. Wat een verhaal. Wat een lamlul van een ex-collega (-gaat er voor het gemak vanuit dat de puinhoop veroorzaker een man is, Joeltje is een feminist in hart en nieren :cheerful: ).
  Wat een toestand. Wel een strakke brief (je meest recente blog)

  Reactie door Joeltje op donderdag 26 juni 2008 om 14:09


 • Voor zo’n werkgever die dit zo afhandelt wíl je niet eens werken! Ik wens je veel succes met het zoeken en vinden van een nieuwe job!

  Reactie door Mimi op woensdag 25 juni 2008 om 23:48


 • Jaaaa, echt ? Dit kun je toch niet maken ???

  Wat een walgelijke k*tstreek zeg ! Zo ga je niet met mensen om. Kijk, fuseren en verhuizen is één ding, maar zoiets meld je meer dan ruim van te voren en niet de dag er voor. Kun je gewoon niet maken…
  En lijkt me heel duidelijk dat ze hopen op natuurlijk verloop, ofwel spontaan zelfaangeboden afvloeiing…

  stomme stropdassen…

  Reactie door Jis op woensdag 25 juni 2008 om 21:35


 • jeetje….wat een gedoe

  Reactie door maureen op woensdag 25 juni 2008 om 12:33


 • Ik heb ook zoiets meegemaakt, maar daar waren ze wel zo fatsoenlijk om dit een half jaar vantevoren aan te geven, zodat iedereen die niet mee wilde (naar Enschede) rustig op zoek kon naar een andere baan. En degene die wel meegingen naar Enschede werden de eerste maanden vervoerd met een door het bedrijf gehuurde busdienst en dat ook nog in de baas zijn tijd! Verschrikkelijk dat ze dit ook gewoon uit kunnen voeren! Heel veel succes met het vinden van een andere baan. Ik weet hoe moeilijk dat is en dat ook weer net in de vakantietijd met al die schoolverlaters!

  Reactie door Marjan op woensdag 25 juni 2008 om 11:09


 • OMG…. :blink:

  Reactie door Hannah op woensdag 25 juni 2008 om 10:56


 • Nou ja zeg, wat een achtelijk gedoe! Gruwelijk balen zeg, zo ga je toch niet met mensen om?
  Ach, ik denk dat je zo iets anders hebt, de markt schijnt supergoed te zijn. Succes met solliciteren!
  Een klein voordeeltje (denk ik?): je mag nu wel een paar weken steeds naar het door jou zo geliefde Amsterdam!

  Reactie door Toaske op woensdag 25 juni 2008 om 10:53


 • Wat een belachelijk gedoe zeg. Je staat toch echt met je bek vol tanden op zo’n moment. En wat een eikel die dit veroorzaakt heeft. Hopelijk leest hij/zij de web-log ook. Ik zit niet in de 010 regio maar in de 078 regio. Ik werk dan wel op een groot kantoor maar op het moment zijn er volgens mij geen vacatures als secretaresse bij ons. En echt creatief kan ik ons bedrijf niet noemen. In ieder geval succes……..

  Reactie door Marjan op woensdag 25 juni 2008 om 9:59


 • Van dit soort verhalen gaan mijn haren dus recht overeind staan (of zullen het mijn overwerkte hormoontjes zijn). Wat denken die prutsers daar wel niet, je confronteert mensen toch niet van de ene op de andere dag met een verhuizing?!

  Ik zou als ik jou was ook nog even je licht bij de vakbond opsteken. Zeker voor je collega een aanrader… misschien dat je kunt bedingen dat je een uur in de tijd van de baas mag reizen gedurende een bepaalde periode… dat is toch wel het minste.

  En anders stuur je die prutsers maar hier heen, dan zullen ze de toorn van een hoogzwangere vrouw die maar niet wil baren, over zich heen krijgen.

  *haal adem, haal adem* hmm… adrenaline schijnt helemaal niet goed te zijn voor als je wilt bevallen. Maar ik kan om dit soort verhalen zo pislink worden!!! Grrrrr….

  Reactie door Lia op woensdag 25 juni 2008 om 9:35


 • Ow jee da’s flink balen zeg! Gelukkig dat het bedrijf gered is, maar wel heel vervelend op deze manier. En het is voor jou wel heel ver weg natuurlijk…
  (Is dat….??? Spreek ze niet zoveel, heb er niks over gehoord.)

  Reactie door tineke op woensdag 25 juni 2008 om 8:39


RSS feed voor reacties op dit bericht.
TrackBack URL

Laat een reactie achter

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: